پنینگ چیست و چطوری اجرا میشه ؟



پنینگ نام تکنیکی در عکاسی، برای سوژه های متحرک می باشد. این تکنیک سوژه ی اصلی متحرکتون رو از محیط ثابت اطرافش مجزا می کنه که منجر به القای حس تحرک در عکس شما میشه

برای شروع بهتر است از سوژه هایی استفاده کنید که در راستای افقی حرکت می کنند
اگر بخواهیم در یک جمله این تکنیک رو آموزش بدیم تنها کاری که شما باید انجام بدهید، دنبال کردن سوژه ی متحرک پس از فشردن دکمه ی شاتر می باشد، به همین راحتی!

در حقیقت شما یک جسم متحرک رو با دوربین دنبال می کنید و بعد از رسیدن به نقطه ی مناسب دکمه ی شاتر رو فشار میدید و همینطور سوژه رو دنبال می کنید تا عکس بطور کامل گرفته شه

اما چند نکته
اولین نکته ی مهم در این تکنیک سرعت شاتره، سرعت شاتر میتونه بین 1/8 تا 1/60 بسته به نور محیط و بسته بودن روزنه یا همان
Aperture
متغیر می باشد
( عدد پیشنهادی برای سرعت شاتر برای سوژه های مختلف فرق میکنه و مثلا برای گرفتن عکس با تکنیک پنینگ از ماشین های فرمول 1 از 1/250 تا 1/60 متغیره )

پس برای اجرای این تکنیک، بهتره دوربین خودتون رو روی اولویت
S یا همان Shutter
تنظیم کنید و مقدار عددی اون رو بین 1/8 تا 1/80 تنظیم نمایید، بدیهی است که هرچه سرعت شاتر کمتر باشد ( عدد به 1/8 نزدیک تر باشد ) حس تحرک و جنبش بیشتر القا می شود

در چه مواقعی از این تکنیک استفاده کنم ؟

همانطور که گفتیم این تکنیک برای سوژه های متحرک می باشد، در حقیقت اگر جسم متحرکی در عکس شما با سرعت 200 کیلومتر بر ساعت هم در حال حرکت باشد و شما دکمه ی شاتر رو فشار بدید دو حالت اتفاق می افته
یا عملکرد شاتر شما آنقدر سریع بوده که آن جسم و محیط دور اونرو فریز یا اصطلاحا منجمد می کند یا عملکرد شاتر شما کندتر بوده و باعث شده اصطلاحا جسم متحرک شما
Motion
بشه، در حقیقت در عکس اول هیچ حس جنبشی و حرکت القا نشده و در عکس دوم سوژه کاملا محو شده و ما هیچ کدوم از این دو مورد رو نمی خوایم

با اجرای صحیح این تکنیک شما میتونید جسم متحرک رو شارپ نگه دارید و محیط اطراف اونرو بلور کنید، طوریکه وقتی بیننده اونرو دید متوجه متحرک بودن جسم بشه

نکات کلیدی :
همیشه سعی کنید برای استفاده از این تکنیک یک سه پایه همراه خود داشته باشید، با استفاده از سه پایه دست شما نمی لرزه تا گوشه های سوژه متحرک محو بشه، هرچه سوژه متحرک واضح تر و شارپ تر باشه، پنینگ بهتر اجرا شده

همیشه از فایندر دوربینتون برای اجرای این تکنیک استفاده کنید، اگر از ال.سی.دی استفاده کنید هنگام گرفتن عکس صفحه سیاه میشه و شما دیگه نمیتونید سوژه رو ببینید و از این مهم تر اینه که ال.سی.دی باعث میشه شما خطای دید داشته باشید چون نمایش از ال.سی.دی غیر حقیقی و از فایندر حقیقی می باشد

برای کسانی که از دوربین های شبه اس.ال.آر استفاده می کنند که در فایندر دوربینشون هم از ال.سی.دی استفاده شده، پیشنهاد میکنم قبل از گرفتن عکس از سوژه تایمر دوربینشون رو روی 2 ثانیه تنظیم کنند و دکمه ی شاتر رو فشار بدن، حالا میتونن برای 2 ثانیه هم سوژه رو دنبال کنند هم اونرو ببینند و کافیه هنگامی که صفحه سیاه شد به دنبال کردن سوژه ادامه بدند، این کار از لرزیدن دوربین هنگام فشردن دکمه ی شاتر هم جلوگیری می کنه، به کسانی که دوربین شبه اس.ال.آر دارن و تازه می خوان از این تکنیک استفاده کنند پیشنهاد می کنم حتما این روش رو امتحان کنند

نکته ی بعدی استفاده از فلاش هست، شما میتونید در بعضی موارد که سوژتون ضد نور میشه از فلاش استفاده کنید که خیلی کمک میکنه سوژ تون واضح تر بشه

اگر دوربین شما برای فوکوس اتوماتیک خیلی سریع نیست، شما باید از فوکوس دستی استفاده کنید و قبل از گرفتن عکس اونرو تنظیم کنید

بهترین حالت برای گرفتن عکس پنینگ زمانیست که حرکت دوربین شما موازی با حرکت سوژه باشه، پس حتما محل استقرار خودتون رو صحیح انتخاب کنید

حتما در نظر داشته باشید که در مسیر حرکت سوژه، مانعی بین شما و سوژه قرار نداشته باشه تا باعث بشه سوژه از پشت اون مانع رد بشه و عکس شما رو خراب کنه

سعی کنید سوژه ی خودتون رو دنبال کنید، یعنی قبل از فشردن دکمه ی شاتر و بعد از شنیدن صدای شاتر هم به این کار ادامه بدید، استفاده از تایمر هم باعث میشه از عواقب لرزیدن دستتون هنگام فشردن دکمه ی شاتر کاسته بشه

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s